NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Webinar over de Luierketen in Nederland – 15 april

Datum: 31-03-2021
De bereidheid om luiers in te zamelen en recyclen is groot. Toch eindigt deze stroom nog veel te vaak bij het restafval. Er is nog te weinig recyclingcapaciteit, maar ook aan de inzamelkant moet nog van alles gebeuren. En wat te denken van preventie als het even kan. In een webinar richten we ons op de stand van zaken bij de aanpak van luiers en incontinentiemateriaal. Wat speelt er momenteel, welke behoeften hebben gemeenten en wat kunnen we verwachten?

NVRD en Rijkswaterstaat presenteren de laatste ontwikkelingen en plannen voor de toekomst. Hierna wordt het podium gegeven aan Cirkelwaarde, Amsterdam en Maastricht. Drie organisaties met uitgewerkte plannen voor luierinzameling en -recycling. Verwacht deze middag kennis, praktijkverhalen en een visie op de toekomst over deze afvalstroom. Meld je nu aan!

Wat:             Webinar over de Luierketen in Nederland
Wanneer:     Donderdag 15 april, 15.00-17.00
Waar:           Zoom
Aanmelden:
Via NVRD website
Sprekers:    
Rijkswaterstaat: Henk Dillingh, Geert Cuperus en Paula Huismans
                    NVRD: Daan Middelkamp
                    Amsterdam: Céline Heldring
                    Cirkelwaarde: Louis Huisman
                    Maastricht: Ellen Logtens

Meer info op: https://www.nvrd.nl/bijeenkomsten/openbaar/webinar-over-de-luierketen-in-nederland of mail naar middelkamp@nvrd.nl
 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.