NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Webinar over uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) matrassen

Datum: 21-01-2022
Op 18 januari 2022 organiseerde stichting Matras Recycling Nederland (MRN) een webinar over de UPV voor matrassen.

Eind vorig jaar werd de UPV algemeen verbindend verklaard. Per 1 januari 2022 moeten alle matrasproducenten en -importeurs een afvalbeheerbijdrage betalen voor matrassen die zij op de Nederlandse markt brengen. Een deel van deze bijdrage wordt gebruikt om de inzamel-, transport- en verwerkingskosten van gemeenten te verminderen.

Om de kosten voor inzameling, transport en verwerking van matrassen deels vergoed te zien, moeten gemeenten zich aanmelden via de portal van MRN. Tijdens het webinar werd uitgelegd hoe de portal van MRN werkt. Ook werd stilgestaan bij de kosten die MRN vergoed aan gemeenten en de wijze waarop gemeenten kun kosten bij MRN kunnen indienen. Dat kan individueel gebeuren, maar ook door het samenwerkingsverband waarvan de gemeente deel uitmaakt.  

Wilt u het webinar van MRN terugkijken, klik dan hier.  


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.