NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Week van de circulaire economie  

Datum: 06-02-2020
3 tot 7 februari is de week van de circulaire economie. In deze week worden door heel Nederland allerlei activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de circulaire economie. Op de Nationale Conferentie Circulaire Economie werden veel van deze activiteiten en een breed scala aan onderwerpen gepresenteerd. Veel onderwerpen en dossiers waar de NVRD bij betrokken is. Ook is het mooi om te zien dat de week van de circulaire economie leeft bij de NVRD leden. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd.

 

Projecten rondom consuminderen, afvalscheiding op kantoren, een VR waste experience, upcycling, textiel, plastic, gft, voedsel, duurzaam onderwijs en nog vele andere projecten en dossiers. Deze week laten onze leden zien hoe je stappen zet richting een circulaire economie.

NVRD en Circulair
Het NVRD-bureau is zelf ook betrokken bij veel projecten en dossiers die zich richten op een circulair Nederland. Wij maken werk van circulair! is een goed voorbeeld. Dit project richt zich onder andere op circulaire inkoop van mini-containers en kleding. Ook zijn we dit jaar een circulairnetwerk gestart waar gemeenten elkaar vooruit helpen. Binnen VANG worden belangrijke stappen gezet om geen afval meer te hebben en tot een circulair Nederland te komen. De circulaire ambachtscentra als centrum voor hergebruik, reparatie en hoogwaardige recycling. En natuurlijk staat de NVRD voor mens en milieu, en willen we iedereen de kans geven om mee te draaien in de nieuwe circulaire economie, waar dus ook werk en werknemers centraal staan.

Dit zijn enkele voorbeelden van waar de NVRD en onze leden bij zijn betrokken. Als vereniging zijn we ook bij vele andere projecten en dossiers betrokken die meewerken aan een schoon, afvalvrij en circulair Nederland. Als u meer wilt weten over de rol van de NVRD in de circulaire economie of wilt deelnemen aan het circulairneterk neem dan contact met ons op.

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.