NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Week van de Veiligheid 2022

Datum: 31-05-2022
Deze week vond de vijfde editie plaats van de Week van de Veiligheid. Op diverse locaties verspreid over het land, zetten organisaties in de afvalbranche de spot op veilig en gezond werken. De Week van de Veiligheid is een initiatief van de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche en wordt elk jaar in de eerste week van juni georganiseerd.

Bedrijven hebben duidelijke afspraken voor een veilige en gezonde werkomgeving. Het zijn regels waaraan medewerkers, inhuurkrachten, leveranciers en bezoekers zich moeten houden om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen en de gezondheid te beschermen. Ook wordt veel aandacht besteed aan wat de consequenties zijn van onveilig gedrag en wordt onderzoek gedaan naar (bijna-)ongevallen om ervan te kunnen leren.
“Ons motto is en blijft ‘we werken veilig of niet’”, zegt Michaël van Hulst, voorzitter van de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA), “Maar de gevaren in onze branche zijn groot en er doen zich relatief veel ongevallen voor. Dat blijkt ook weer uit het Jaarverslag 2021 van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Veilig en gezond werken heeft continu onze aandacht nodig en mag nooit verslappen. In de Week van de Veiligheid zetten we dat kracht bij.”


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.