NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Week van de Veiligheid: Afstand Houden

Datum: 14-05-2020
De eerste week van juni staat in het teken van de Week van de Veiligheid. Een week waarin gezond en veilig werken nog eens extra onder de aandacht wordt gebracht. Dit jaar staat alles in het teken van het thema ‘Afstand Houden’.

Van 2 tot en met 5 juni nodigt de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA) organisaties in de afvalbranche uit om extra aandacht te besteden aan het houden van afstand. Een thema wat niet alleen nu op de agenda’s staat, maar iedere dag aandacht verdient. Denk bijvoorbeeld aan het houden van afstand in het verkeer en tot bewegende onderdelen van machines.

Coronavirus
Het Coronavirus heeft ook zijn invloed op de uitvoering van de Week van de Veiligheid. Het is niet mogelijk om grootschalige activiteiten te organiseren, zowel intern als extern. Daarom biedt de StAA nu een verder uitgewerkt plan van aanpak, met enkele uitgewerkte activiteiten rondom het thema ‘afstand houden’ die (relatief) eenvoudig uit te voeren zijn. Zoals het opnemen van een vlog, of het uitdelen van meetlinten. Het advies is dan ook om dit jaar de focus te leggen op interne communicatie.
Het plan is op te vragen bij Suzie van de Pas (vandepas@nvrd.nl).

 

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.