NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Wegwijzer Inclusief Ondernemerschap gelanceerd

Datum: 19-01-2023
Inclusief ondernemerschap is inherent verbonden met onze branche. Onze publieke achterban zet zich er dagelijks voor in dat iedereen die wil, ook kán werken. Dit doen zij bijvoorbeeld in het groenbeheer, op fietswerkplaatsen en in de kringloopwinkel. Om het ontwikkelen van deze initiatieven te stimuleren, ontwikkelden wij met diverse leden de Wegwijzer Sociale Inclusie.

​De wegwijzer helpt organisaties bij het opstarten en professionaliseren van inclusief ondernemerschap. We zetten uiteen hoe je sociale inclusie kan borgen in de organisatie en welke strategische keuzes je kan maken.

Vervolgens zetten we een stappenplan uiteen vanuit twee aanvliegroutes: een start vanuit een beschikbare werkplek, of een start vanuit een beschikbare doelgroep.

We zetten zes sporen uiteen:

  1. Fit voor werk: weer leren werken
  2. Werkend leren: vakgericht lerend werken
  3. Werk cluster voor doelgroep: Structureel, passend werkbieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  4. Reguliere baan (jobcarving) voor doelgroep: bestaande functies opsplitsen
  5. Beschut werk: betaald werk in een aangepaste omgeving
  6. Dagbesteding: zinvolle activiteiten bieden

Ieder spoor verduidelijken we met een voorbeeld uit de sector.

Bekijk de wegwijzer hier. Meer weten over het ontstaan van de wegwijzer en het belang van inclusief ondernemerschap? In het februarinummer van de GRAM (7 februari op de mat) lees je er alles over! 


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.