NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Werkgevers gezocht voor Landelijk Traineeship 2023

Datum: 01-03-2023
In september 2022 begonnen 13 starters met het Landelijk Traineeship Circulaire Economie. In twee jaar tijd (3x acht maanden) bewegen zij zich door de gehele branche. In september 2023 start wederom een groep enthousiaste jonge talenten. Is er in jouw organisatie wel ruimte voor frisse inbreng? Neem dan contact met ons op!

Tijdens het landelijk traineeship maken jonge starters (HBO/WO opgeleid) kennis met de afvalbranche en geven wij hen een kick-start van hun carrière. In twee jaar tijd wordt er werkervaring opgedaan bij drie verschillende organisaties in de afval-en reinigingsbranche. Bij iedere werkplek is een trainee acht maanden werkzaam en dit geeft hen de ruimte om te ontdekken wat bij hen past.

Naast het opdoen van werkervaring in de branche, komen de trainees minimal één keer per maand samen om het traineeprogramma te volgen. Het programma bevat de volgende elementen: 

  • Persoonlijke ontwikkeling (training competenties, coaching/intervisie)
  • Vakinhoudelijke kennis (branchekennis en colleges over circulaire economie)
  • Kennismaking werkveld (bedrijfsbezoeken)
  • Toegang tot NVRD Evenementen

Met het traineeship willen we als NVRD meer aandacht vestigen op de mooie banen en mogelijkheden bij onze publieke leden, geheel passend bij de circulaire economie waar veel afgestudeerden in geïnteresseerd zijn. Deze kick-start zorgt voor breed georiënteerde en breed inzetbare nieuwe talenten.

Wat vraagt het traineeship van werkgevers?
Elke werkgever sluit een arbeidsovereenkomst (36 uur) met de trainee die bij hen werkt in de eerste periode. Deze trainee blijft twee jaar in dienst, voor de 2 periodes daarna zorgt de NVRD voor een detacheringsovereenkomst.

De werkgever begeleidt de trainee op de werkplek tijdens dagelijkse werkzaamheden. Onderdeel daarvan is een interessante en uitdagende opdracht voor de trainee gericht op de circulaire economie. De trainee krijgt de gelegenheid om wekelijks 4 uur aan het traineeprogramma te besteden. 

Doe jij mee als werkgever?
Alleen bij voldoende trainee-werkgevers gaan we aan de slag om te werven. Mocht je serieuze interesse hebben om als werkgever hieraan deel te nemen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Leonie Reinders via opleidingen@nvrd.nl.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.