NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Zwerfafval? Aanpakken! Nieuwe gedragstrainingen zwerfafval van Rijkswaterstaat

Datum: 25-06-2021
Beheer jij een strandje of park en ben je benieuwd hoe je op drukke dagen ervoor kan zorgen dat er weinig zwerfafval in het gebied achterblijft? Volg dan nu de nieuwe training Schone recreatiegebieden. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen jaren verschillende effectieve pilots uitgevoerd om zwerfafval op recreatiestranden te voorkomen. Zij delen deze kennis en ervaring graag met jou en ondersteunen je bij het ontwikkelen van een effectieve zwerfafvalaanpak.

Er zijn drie verschillende zwerfafval-trainingen, speciaal ontwikkeld voor gemeenten en andere gebiedsbeheerders. In elke training onderzoek je hoe je van het probleem tot een oplossing komt: je analyseert het probleem (en de oorzaak), je leert meer over gedrag en gedragsverandering en je kijkt welke effectieve interventies je kunt inzetten om het gedrag te veranderen en het probleem op te lossen. Alle trainingen zijn digitaal met kleine groepen, ruimte voor persoonlijke aandacht en dus geen reistijd.

Meer weten?: Training Schone recreatiegebieden - Zwerfafval (rijkswaterstaat.nl)

De training bestaat uit drie ochtenden verspreid over drie weken en start op 16 september 2021.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.