NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Zwerfafvaltrainingen Rijkswaterstaat voorjaar 2023

Datum: 07-03-2023
Ook in 2023 geeft Rijkswaterstaat weer gratis trainingen op het gebied van zwerfafvalpreventie en gedragsverandering, speciaal ontwikkeld voor gemeenten en andere gebiedsbeheerders. Dit keer alleen niet meer online, zoals we de afgelopen twee jaar genoodzaakt waren, maar fysiek op locatie (nabij station Utrecht Centraal)!

​Je kunt deelnemen aan drie trainingen. In elke training onderzoek je hoe je van het probleem tot een oplossing komt: je analyseert het probleem (en de oorzaak), je leert meer over gedrag en gedragsverandering en je kijkt welke effectieve interventies je kunt inzetten om het gedrag te veranderen en het probleem op te lossen. Door de overlap in de trainingen raden we je daarom dus ook aan om je niet voor meer dan één training in te schrijven. De trainingen zijn bedoeld voor gemeenten en andere gebiedsbeheerders. Tip: meld je aan met een andere collega, om zo samen te werken aan een oplossing voor het zwerfafvalprobleem in jullie gebied.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.