Sterk stedelijke gemeenten zien zich uitgedaagd in het vinden van oplossingen in gebieden waar steeds compacter en hoger gebouwd wordt. Hoe gaan deze gemeenten hiermee om? Hoe benut je de openbare ruimte optimaal en biedt je toch de mogelijkheid voor afvalscheiding aan inwoners. Eén van deze oplossingen is het Ondergronds Afval Transport systeem. Steeds meer gemeenten zien hier in de voordelen.

De bijeenkomst staat in het teken van 'lessons learned en best practices' in sterk stedelijk gebieden. Wat zijn de uitdagingen, kansen en mogelijkheden op dit gebied? We combineren het nuttige met het aangename en hopen u op 25 november weer te ontmoeten. Aanmelden kan hier.

Programma:

14.30 uur      Ontvangst locatie, Zaal 15.00 uur      Opening door Pieter Kaltner – voorzitter15.15 uur      Ontwikkelingen binnen NVRD 15.30 uur      Onlangs hebben de Young Professionals van de NVRD zich gebogen over de uitdagingen van afvalscheiding in de hoogbouw van de gemeente Den Haag. Wat zien de Young professionals als kansrijke maatregelen? Douwe Duitema, plaatsvervangend voorzitter Young Professionals/ K+V, geeft een toelichting.             16.00 uur      Pauze16.15 uur      Het Ondergronds Afval Transportsysteem is nu in een aantal gemeenten operationeel en in een aantal in onderzoek. Han Stellinga van Dura Vermeer/ Centralned geeft een toelichting op de implementatie van het OAT. 16.55 uur      Afsluiting door Pieter Kaltner, voorzitter17.00 uur      Einde programma, netwerkborrel

Datum en tijdstip en locatie:  25 november 2021, 14.30u tot 17.00u, Rotterdam Sience Tower, Marconistraat 16 3028 AK, Rotterdam (parkeren kan in parkeergarage)