Het RIVM adviseert voor nu vooral de algemene hygiënemaatregelen goed toe te passen en alert te zijn. Op de site van het RIVM staan de laatste ontwikkelingen rondom het virus en een uitgebreid vraag & antwoord-deel: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. De NVRD adviseert deze site goed in de gaten te houden.

WerkgeversOp de website van de Rijksoverheid is daarnaast informatie te vinden voor werkgevers, zoals maatregelen die genomen kunnen worden om zo veel mogelijk te voorkomen dat het virus de organisatie bereikt en om eventuele besmetting van collega op collega zoveel mogelijk te voorkomen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers-en-werknemers.

Hygiëneprotocollen De bedrijfsarts kan in deze periode ook een extra rol vervullen. Zo doet u er goed aan om hier hygiëneprotocollen aan te vragen en kunt u vragen of er voor uw organisatie nog bijzondere preventieve handelingen nodig zijn. Voor (regio specifieke) vragen kan ook contact worden opgenomen met de GGD in uw regio

Branchevoorbeelden communicatieMailing Twente MilieuKaart Twente Milieu