Samen tegen voedselverspillingTijdens de verspillingsvrije week staat het tegengaan van voedselverspilling centraal. Op de website staan veel handige tips om duurzamer met voedsel om te gaan. Door het delen van deze tips kan je veel mensen helpen met minder voedsel verspillen en dus ook kosten te besparen. Breng het bijvoorbeeld onder de aandacht van je collega’s, bewoners van je stad of gemeente, vrienden en familie.

Coaching app en quizMilieu Centraal en het Voedingscentrum hebben ook een app en quiz ontwikkeld om iedereen verder te helpen. De coaching app daagt je uit om steeds minder eten of drinken weg te gooien. Ga de challenge aan om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Haal je doelen door bijvoorbeeld kliekjesrecepten op de app te volgen, je koelkast en keuken perfect in te richten en tips voor het inkopen. De quiz kun je spelen op de website van Milieu Centraal. Meet je kennis over het inkopen, bewaren en koken van voedsel. Deze is ook leuk om te delen via de social media of om te kijken wie er beste scoort.

Coach nodig?Baal je er ook van als het je niet lukt om alles op tijd op te eten? Gelukkig mogen je zorgen vanaf nu in de ijskast: welkom bij de Verspillingsvrije coach! De coach helpt je met slimme tips, inspiratie en toffe challenges om minder eten en drinken weg te gooien. Door te meten wat je weggooit, krijg je tips die nóg beter bij je passen.✔ Superbelangrijk voor het milieu, lief voor je bankrekening!✔ Je kan de coach downloaden in Google Play of Appstore.