Wil jij als communicatieprofessional internationaal je horizon verbreden? Meedenken en –werken in Engelstalige projectteams? Is jouw organisatie lid van de NVRD én bereid jou voor een jaar voor gemiddeld 16 uur per week uit te lenen? Dan is deze part time detachering misschien wel iets voor jou!

Ieder jaar bieden NVRD en International Solid Waste Association (ISWA) een plek aan een professional die een jaar lang meewerkt in projecten die door de EU worden gefinancierd. Het gaat om meerjarige programma’s waarin consortia werken aan betere afvalscheiding en –verwerking, projecten die voortkomen uit bijvoorbeeld de Green Deal. De eerste is RECLAIM, waarin een groep van tien bedrijven en kennisinstellingen werkt aan de ontwikkeling van een mobiele scheidingsinstallatie voor afgelegen gebieden en eilanden. Het tweede project betreft een nog te starten innovatief project voor de terugwinning van hout.  

 

In beide programma’s draagt ISWA bij aan verspreiding van informatie en communicatie. Advies en uitvoering gaan daarbij hand in hand. Content management is een belangrijke taak; goede schrijfvaardigheid in het Engels een must. Je komt regelmatig op het ISWA-kantoor pal naast het centraal station in Rotterdam, waar een klein team van vaste medewerkers je collegiaal begeleidt. Je werkt verder vanuit huis of het kantoor van je werkgever. Je neemt deel aan online en live projectmeetings elders in Europa, waar iedere partner, ook ISWA, in een presentatie verslag doet van zijn of haar werk. 

 

Het is de derde keer dat NVRD en ISWA deze mogelijkheid bieden. Het afgelopen jaar viel de eer toe aan Friederike Kleijn, die vanuit haar werkgever Circulus ruimte kreeg voor de detachering en een jaar bijdroeg aan RECLAIM. Zij houdt er fijne herinneringen aan over. “Ik vond het letterlijk en figuurlijk horizonverbredend. Je leert te werken in een groot en internationaal EU-project, wat superleerzaam is. Je krijgt een beter beeld hoeveel de EU eigenlijk bijdraagt aan ontwikkeling en innovatie: broodnodig voor een meer duurzame toekomst.”

 

Verder lezen? In vakblad GRAM verscheen onlangs een artikel van Friederike over haar ervaringen. Ga naar GRAM, thema Europa, pagina 33 en verder. 


Heb je interesse? Bespreek dan met je werkgever of er ruimte is voor een dergelijke detachering. Is dat het geval? Neem dan contact op met Jose Uribe,
juribe@iswa.org