Praktisch betekent dit dat gemeenten en publieke bedrijven die zelf inzamelen zich dus moeten laten erkennen door Nedvang zodat hun gemeente(n) voor vergoeding is aanmerking blijven komen (zelfs als alleen in de eigen gemeente wordt ingezameld). Nedvang en de NVRD hebben afspraken gemaakt om deze erkenning zo eenvoudig en snel mogelijk te laten verlopen en willen u hierbij graag helpen. De gegevens die u nu al voor uw gemeente(n) verzamelt, geeft u dan ook als erkend afvalbedrijf maandelijks door aan Nedvang via een aparte module in WasteTool. U ontvang hiervoor een extra onkostenvergoeding.

Beschikt u als inzameldienst nog niet over een officiële erkenning van Nedvang? Zorg dan dat u dit snel regelt! Dankzij Nedvang’s overzichtelijke 10-stappenplan, is het zo geregeld.

BijeenkomstSpeciaal voor gemeentelijke en publieke inzameldiensten organiseren de NVRD en Nedvang op 10 en 12 oktober aanstaande speciale informatiebijeenkomsten. Hierover ontvangt u nog een aparte uitnodiging. Tijdens deze bijeenkomsten hoort u meer over de erkenning als afvalbedrijf door Nedvang en wat dit betekent voor uw dagelijkse praktijk. Ook kunt u ter plekke de erkenning regelen.  Hiervoor is het wel belangrijk dat u zich alvast als afvalbedrijf registreert bij Nedvang (stap 1 uit het stappenplan) door het registratieformulier ingevuld retour te sturen.

Voor meer informatie over de erkenning kunt u contact opnemen met Nedvang-adviseur Gerald van Elburg via 010 – 4206161 of gvanelburg@nedvang.nl.