Koningsdag is door de vrijmarkten ook een feest voor de circulaire economie. Veel apparaten en lampen die ongebruikt op zolders en in kasten liggen, krijgen een tweede leven. Om te voorkomen dat overgebleven, onverkochte elektrische apparaten (alsnog) bij het afval verdwijnen, voert Stichting OPEN in april diverse Wecycle-campagnes. Deze zijn te zien op lokale radio, via social media en er zijn uitingen in steden en langs snelwegen.

We nodigen gemeenten van harte uit om in te haken en de cirkel samen rond te maken. Roep bijvoorbeeld voor, tijdens of na Koningsdag op de milieustraat of via eigen communicatiemiddelen inwoners op om e-waste na de vrijmarkt in te leveren bij de Kringloop of milieustraat! Er zijn ook initiatieven door heel Nederland heen waarbij containers voor overgebleven materialen aan het einde van de markt staan. Hierin kunnen de inwoners hun overgebleven spullen kwijt. Kringlopen kunnen overgebleven bruikbare goederen innemen en apparaten kunnen in de Wecycle container.

Haak dus aan en gebruik de gratis Wecycle campagnemiddelen. Op www.recyclecommunicatiekit.nl staan vanaf medio april gratis en rechtenvrij communicatiemiddelen om te gebruiken.