“Kies met Sinterklaas zo veel mogelijk voor tweedehands.” Deze duidelijke boodschap wordt uitgedragen door een grote groep organisaties, waaronder de NVRD, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zij roepen ouders in de aanloop naar Sinterklaas op om zo veel mogelijk pre-loved speelgoed op het verlanglijstje te zetten of bij de aanschaf voorrang te geven aan tweedehands.

Tijdens de feestdagen ligt de focus vaak op nieuwe cadeaus, terwijl zolders en kasten in Nederland uitpuilen met veel bruikbare spullen die alsnog cadeau gedaan kunnen worden. Ouders denken vaak dat nieuw het beste is voor hun kind. Maar het beste voor de volgende generatie is een wereld met minder emissies en spaarzaam gebruik van grondstoffen.

Door tweedehands speelgoed de norm te maken, helpen ouders en kinderen het milieu, omdat er geen extra speelgoed geproduceerd hoeft te worden. Elk uitgespaard nieuw stuk speelgoed heeft daarmee een directe positieve bijdrage. Iedereen, ook hen met een krappe portemonnee, heeft zo de mogelijkheid om van Sinterklaas 2023 het meest duurzame feest tot nu toe te maken.

Sinterklaas roept dan ook op om duurzame cadeaus te geven én te vragen. Kijk mee naar de oproep die Sinterklaas en Tweedehands Piet doen!

Samen met:
Branchevereniging Kringloop Nederland, Marktplaats, Zero Waste Nederland, Think Big Act Now, Race Against Waste, Het Goed, Rataplan, Jonge Klimaatbeweging, Swip Swap, Het Groene Brein, Groene Helden Academie, Kettingkledingruil, Circularities, HVC, Just Enough, Clothing Loop, Duurzame Keuzes, Gierige Gerda, Crazy Carrot Company, Duurzaam op Kamers, Stichting Zero Waste Apeldoorn, Zero Waste Friesland, Eindje Groen, Heerlijk Minimaliseren, Stichting Klimaatpsychologie, Klimaatgesprekken, Firma Opgeruimd, Present present, Maatschapwij, Koop Niks Nieuws Challenge, The Green List en Vindingrijk Breda.