In 2019 was er niet één, maar tweemaal sprake van een landelijke hittegolf. De NVRD vroeg haar leden wat zij doen om hun medewerkers bij hoge temperaturen gezond te houden.

De meest genoemde maatregel is ervoor zorgen dat medewerkers goed gehydrateerd blijven. Zo verstrekken leden extra waterflesjes, zorgen zij voor bouillon of zijn er waterijsjes verkrijgbaar in de kantine. Ook zijn er leden die zorgen voor dispensers met zonnebrand of koelvesten en/of -petten.

Fel zonlicht vermijdenVooral tussen 12.00 en 15.00 uur is het van belang om fel zonlicht zo veel mogelijk te vermijden. Verschillende NVRD-leden kiezen er dan ook voor om de werkdag extra vroeg van start te laten gaan. Zorg er ook tijdens de vervroegde werkdag voor dat medewerkers op een schaduwrijke plek pauzeren en voldoende rust nemen. Om dit te bewerkstelligen en de werkdruk te verlagen, huren sommige leden één of twee extra voertuigen in. Mocht de keuze vallen op een tropenrooster, breng dan ook inwoners tijdig op de hoogte. Zo kunnen ook zij hier rekening mee houden.