""  
1. OpknappersNu het recyclen van afval al gemeengoed wordt, is het zaak om het repareren van spullen te promoten om zo de volgende stap te zetten richting circulariteit. Tijdens de Dag van de Opknapper op 16 januari stimuleren we Nederlanders om spullen te repareren in plaats van af te danken: van afknappers naar opknappers! Volgens een inventarisatie van Repair Café International, kan meer dan de helft van de spullen die zij aangeleverd krijgen, gerepareerd worden. Als dit representatief is, kunnen we jaarlijks meer dan 100 miljoen kilo aan textiel, 125 miljoen kilo aan elektronische apparaten en 200 miljoen kilo aan meubels repareren in plaats van weggooien. Dit bespaart mensen niet alleen een nieuwe aankoop, maar bespaart ook in de verwerkingskosten van afval.  
""
2. WerkCeMet WerkCE de Circulaire Toolkit krijgen organisaties tools om via kleine aanpassingen een stuk circulairder te worden. WerkCE is een programma waarmee werkgevers op een leuke en ludieke manier betrokkenheid van de werknemers kunnen vergroten. Voor werkgevers worden er, bijvoorbeeld op het gebied van inkoopbeleid, meer circulaire alternatieven geboden. Met de tool krijgen organisaties inzicht in welke besparing dit zal opleveren, zowel op financieel vlak als in grondstofgebruik. 
""
3. Circulair AppèlHet Circulair Appèl moedigt Den Haag aan om een echte voortrekker van circulaire economie te worden. Het Circulair Appèl beoogt, vanuit een onafhankelijke positie, urgentie te creëren voor circulariteit die net zo kabinetsbreed is als de gestelde ambities. De DenkTank draagt hiervoor drie punten aan via drie opiniestukken in de media en drie brieven aan de relevante ministers en staatssecretarissen.Klik hieronder voor alle tien de oplossingen: 
""
""
De NVRD is dit jaar themapartner van de Nationale DenkTank. We zijn blij met de gekozen oplossingen maar vinden het nog belangrijker dat deze nu verder worden gebracht. We zullen daarom geregeld aandacht besteden aan de oplossingen en het vervolg ervan.