Gemeenten en publieke bedrijven kunnen in de week van 14 tot 21 oktober inwoners actief oproepen om elektrische apparaten en lampen in te leveren bij de milieustraat (of op de daarvoor bestemde plekken bij retailers). Er is een speciale communicatie toolkit samengesteld om hierbij te helpen.

RecyclehuisDe Recycleweek focust zich op e-waste. Veel mensen weten niet hoeveel apparaten/lampen ze in huis hebben. Daarnaast laten mensen vaak afgedankte elektronica in lades of op zolder liggen. Dat is zonde want het is een stroom die zeer goed te recyclen is. Vandaar dat de NVRD een Recyclehuis lanceert om mensen bewust te maken.

NVRD podcast: ook Mark Beumer recyclet e-waste

Tjeerd de Groot reisde af naar Den Haag om Mark Beumer (Het Groene Brein en duurzaamheidsnieuws BNR nieuwsradio) te interviewen. Hoeveel apparaten en lampen heeft Mark Beumer, en wat brengt hij na het bezoek van Tjeerd weg en waar? Luister onderstaande podcast:

Meer informatie over de week: www.iedereenrecyclet.nl 

Download hier het Heel Holland Recyclehuis en plaats deze in uw Huis aan Huis blad of op social media

Heel Holland Recyclet is een gezamenlijk initiatief van RND, NVRD, Rijkswaterstaat, Stichting RTA, Techniek Nederland, Thuiswinkel.org, Stichting FIAR CE (TV en Audio), ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, SMR, SVEG, Stichting Witgoed, WEEENL , uitvoeringsorganisatie Wecycle en Stichting ZRN.