Nog te vaak blijft met name klein e-waste ongebruikt en vaak ook nog kapot op zolder en in keukenlaadjes liggen. Zonde wat het kan nog prima gerecycled worden.

RecycleweekDe Recycleweek werd landelijk uitgerold door het uitzenden van reclamespotjes, een VLOG van Stientje van Veldhoven en diverse persmomenten door de week heen van alle betrokken partijen zoals producenten, retailers, kringloop etc.

RecyclehuisGemeenten en publieke bedrijven plaatsten massaal de advertentie van de NVRD in de huis aan huisbladen. Deze advertentie is bedoeld om mensen bewust te maken van het aantal apparaten dat ze in huis hebben. Inmiddels heeft de NVRD meer dan 100 ingevulde huizen toegestuurd gekregen ne worden binnenkort de winnaars bekend gemaakt.

PodcastOm nog wat meer aandacht aan deze specifieke actie te geven maakte Tjeerd de Groot van de NVRD een podcast waarin hij Mark Beumer van het Groene Brein het huis liet invullen en keken ze samen wat hij aan klein e-waste had liggen en wat hij daarvan weg zou kunnen brengen.