Door een aantal kerngegevens in te voeren en ‘te spelen’ met verschillende maatregelen en strategieën zijn vrij snel de globale gevolgen hiervan te bepalen. De rekentool combineert lokale gegevens met de ervaringen bij andere (vergelijkbare) gemeenten.

Op de site van de NVRD vindt u een nieuwe versie van de rekentool met de meest recente gegevens. De tool is beschikbaar als excel-bestand. Enige kennis van dit programma is dan ook vereist. Op dit moment zijn we bezig een gebruiksvriendelijke versie van de rekentool te laten ontwikkelen.

Binnenkort lichten we de achtergronden en werking van de rekentool toe via NVRD-talks. Koos van Dael zal deze NVRD-talk verzorgen. Hoe is de tool opgebouwd, welke gegevens zijn nodig, wat kun je er wel en wat kun je er niet mee. Hou de agenda van de NVRD-talks in de gaten.

Ook willen we de komende tijd in overzichtelijke online sessies (max 6-8 deelnemers) aan de slag met gebruikers en hun ervaringen.

Heeft u hier interesse in of heeft u vragen over de rekentool? Laat het weten aan Koos van Dael (vandael@nvrd.nl, 06-513 96 369)