Na acht jaar waardevolle inzet nemen we bij de Algemene Ledenvergadering van 7 december afscheid van bestuurslid en vicevoorzitter Angeline Kierkels. Het NVRD bestuur is zeer verheugd om Walter Brouwer, directeur Avri, voor te dragen als nieuw bestuurslid.

Angeline Kierkels verlaat haar functie als vicevoorzitter vanwege het bereiken van haar laatste termijn. In de afgelopen jaren heeft Angeline Kierkels een cruciale rol gespeeld als vicevoorzitter, waarbij ze haar expertise en toewijding heeft ingezet ten behoeve van de vereniging. Zo was het ‘haar’ Meerlanden waar in 2021 de eerste Week van de AfvalHelden werd geopend. “Ik heb me altijd met veel plezier ingezet voor de NVRD als bestuurslid en vicevoorzitter. Ik blijf de vereniging een warm hart toedragen en zie in Walter een goede aanvulling op het NVRD bestuur,” aldus de vertrekkende Kierkels. Het NVRD bestuur bedankt Angeline Kierkels voor haar toewijding en bijdrage aan het bestuur en de NVRD de afgelopen 8 jaar.

Met het vertrek van Angeline Kierkels kijkt het NVRD-bestuur vooruit. De zoektocht werd gestart naar een betrokken lid uit Midden- tot Zuid-Nederland die een gemeenschappelijke regeling zou vertegenwoordigen. “Zo komen we tot een diverse en evenwichtige samenstelling van ons bestuur,” laat bestuursvoorzitter Henry Meijdam weten. “We dragen als bestuur graag Walter Brouwer, directeur van Avri, aan als kandidaat. We zien in hem een geschikte opvolger van Angeline. Met zijn gemeentelijke ervaring en circulaire visie vormt hij een mooie aanvulling op ons bestuur.” Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 7 december zal Walter officieel worden voorgedragen.

Meer over Walter Brouwer
Walter Brouwer heeft grote ambities met Avri. Hij heeft actief met alle gemeenteraden een houtskoolschets voor de toekomst gemaakt. Het vertrouwen dat Avri daarmee heeft ontwikkeld, zet hij in om in de regio echt een trekkersrol te pakken op het gebied van circulaire economie. Een voorbeeld daarvan is Cirtex, een circulaire textiel samenwerking met regionale partners. Maar ook Watthub, een elektrische laadplek voor groot materieel op duurzame energie. Hij studeerde Planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Werkte bij de provincie Gelderland en bekleedde leidinggevende functies bij diverse gemeenten. In 2018 is hij begonnen als ad interim lid van het directie-/managementteam van de gemeenschappelijke regeling Avri. Met ingang van 1 januari 2022 is hij benoemd als directeur van Avri.

Het formele afscheid en de benoeming vinden plaatst tijdens de Algemene Ledenvergadering op 7 december.  Angeline bedanken of Walter succes wensen? Sluit dan ook aan: aanmelden kan via de website.