Afgelopen woensdag nam NVRD-voorzitter Henry Meijdam plaats in de studio bij radio-programma BNR Zakendoen, het zakelijke nieuwsprogramma van de Nederlandse radio. Meijdam schetst in het programma een interessant en compleet beeld van onze sector. “Circulaire economie moet in kabinetsbeleid en ondernemingsland een centraal thema worden.”

In het programma gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met de top van ondernemend Nederland. Henry Meijdam schoof aan om het te hebben over de wereld van afvalinzameling. Tijdens het gesprek komt een verscheidenheid aan onderwerpen aan bod: producentenverantwoordelijkheid, lachgas en werken in de afvalsector. De onderwerpen passeren de revue aan de hand van stellingen. Zo antwoord onze voorzitter op de vraag of ‘werken in de afvalsector uit het verdomhoekje is gekomen’: “Onze medewerkers zijn trotse mensen die zich het belang realiseren van het werk dat zij doen.”

Het gesprek met Meijdam over de afvalsector is hier terug te luisteren. Heb je iets langer de tijd? Luister dan de hele aflevering hier terug.