Om aandacht te blijven geven aan veiligheid organiseert de NVRD op 1 juli een NVRDtalk; wat kan de afvalbranche van ProRail leren als het gaat om veiligheid. Lonneke Titulaer, hoofd Veiligheid ProRail, zal vertellen hoe ProRail veiligheid waarborgt en  diverse parallellen leggen met veiligheidscasussen uit de afval en reinigingsbranche.

Over Lonneke Titulaer:Na haar master International Economics begon Lonneke met het management traineeship van ProRail. Sinds drie en half jaar is Lonneke hoofd Veiligheid bij ProRail. Haar dagelijkse taak is om ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen en reizigers veilig van A naar B kunnen komen.

De NVRDtalk vindt plaats op donderdagmiddag 1 juli van 15.00 – 16.00 uur. Deelname aan de talk is gratis. Klik hier om aan te melden.

* Ondanks alle inspanningen, vinden in de afvalsector relatief veel arbeidsongevallen plaats: 166 slachtoffers per 100.000 banen van werknemers. Dat blijkt uit het jaarverslag 2020 van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW).