Van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021 gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. De week staat o.a. in het teken van repareren, bewust consumeren, 2e hands kopen en de deeleconomie. Elke dag is er aandacht voor een van de hogere ‘R-Strategieën’ van de ladder van Lansink.

Samen met BKN heeft de NVRD een handreiking opgesteld over hoe de samenwerking tussen gemeenten en kringlopen vorm kan krijgen. In de handreiking worden voorbeelden gegeven hoe deze partijen elkaar kunnen versterken en kunnen optrekken in de circulaire economie. Ronald van den Heerik en Daan Middelkamp presenteren de handreiking en de best practices uit het onderzoek.

Elisah Pals is de oprichter van Zero Waste Nederland. Een platform om mensen te helpen met hun afvalloze bestaan. Hoe kun je bijvoorbeeld zonder plastic leven en verklein je je ecologische voetafdruk door bewust te consumeren. Ook worden er Zero Waste tours georganiseerd om mensen te laten ervaren en helpen met zero waste winkelen. Samen zetten we afvalvermindering in de spotlights, maken we zero waste oplossingen bekend en geliefd en bewegen we overheden, organisaties en bedrijven vooruit.

Wat:             NVRDTalk Week zonder AfvalWanneer:     3 juni, 15.00-16.30

Direct kosteloos aanmelden