Wellicht hebben jullie hem al wel voorbij zien komen: de vragenlijst rondom inclusie die we op 12 september vanuit de NVRD verzonden hebben. Met deze vragenlijst willen we inzicht krijgen in de huidige diversiteit en inclusiviteit van onze sector.

Aan het begin van dit jaar lanceerden wij de Wegwijzer Sociale Inclusie. En hoewel dat een goede stap was, is er meer nodig dan een wegwijzer om sociale inclusie echt op de kaart te zetten. Het is een thema dat veel losmaakt, zowel binnen onze branche als daarbuiten. Zo is het ons recent ter ore gekomen dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VNO-NCW en MKB Nederland geen goed beeld hebben van het mooie werk wat wij in deze branche doen. Dat is zonde!

Met de uitgestuurde vragenlijst willen wij inzichtelijk maken hoe divers en inclusief wij zijn. Immers, in de afvalsector werken mensen met talloze verschillende achtergronden. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om geslacht, etniciteit of arbeidsbeperkingen. De input van deze vragenlijst helpt ons om onze vervolgstappen rondom dit thema vorm te geven. Samen met onze leden gaan we zorgen dat men er niet meer omheen kan hoe divers onze branche is. Want iedereen kan en mag bij ons meedoen.

Beeld: Dar