Komend schooljaar start de wegwerpcampagne op basisscholen. Martijn Tinga gaat langs scholen, politici, recyclers en bedrijven. Met The Happy Activist als media partner. Wat is het verhaal? En hoe lossen we het op? Kent u een school die dit interessant zou vinden? Aanmelden kan op www.wakkerewegwerpers.nl

ManifestHet belang van afvalscheiding op scholen en maatschappelijk organisaties wordt breed gedragen. Toch belemmeren huidige financiële en wettelijke barrières dit nog te vaak. De NVRD is van mening dat scholen en maatschappelijke organisaties hiervan niet de dupe mogen worden en wenst geen ‘nee’ meer te verkopen als scholen en maatschappelijk organisaties willen starten met afvalscheiding. Daarom lanceerde de NVRD eerder dit jaar een manifest waarin handvatten, wensbeelden en overwegingen worden aangedragen.

Met dit manifest geeft de NVRD niet alleen een handreiking aan scholen en maatschappelijke organisaties, maar geeft ze ook aan waar belemmeringen en obstakels ervaren worden en waar het Kabinet de helpende hand kan reiken. Gemeenten en publieke bedrijven krijgen handelingsperspectief en de NVRD pakt afvalscheiding op scholen en bij maatschappelijke organisaties per direct aan.

Download hier het manifest afvalscheiding op scholen en maatschappelijke organisaties