Het plenaire programma trapte af met een paneldiscussie, waarbij het ‘functioneringsgesprek’ centraal stond. Hoe zorg je nou dat je gehoord wordt, en hoe kun je jezelf goed voorbereiden? Peter den Hartog (gemeente Rotterdam), Marjoke Veerman (ZZP’er) en André van den Eventuin (Matchcare) gaven antwoord op alle prangende vragen.

Hierna verdeelden alle aanwezigen zich over drie deelsessies. Iris Reuselaars, adjunct directeur Stadswerk Amsterdam, ging met deelnemers in gesprek over de wereld van IBOR. Hoe pakt Amsterdam dit aan, en hoe zit dit in de rest van het land? Gerrit Griffioen deelde zijn visie op de toekomst van technologie. Hij nam deelnemers mee in de wereld van waterstof, elektrische apparatuur en autonoom rijden. Paul van Ketten en acteur Luuk gingen in hun deelsessie actief met de deelnemers aan de slag. Omgaan met Inwoners was bij hen het centrale thema. Van driftige inwoners in Middelburg, tot dreigen met de wethouder in Texel; alle vormen van agressie kwamen voorbij.

Als kers op de taart deelde Robert Doornbos, voormalig Formule1 coureur, zijn verhaal. Hoe kom je aan de top, waarom is teamwork zo belangrijk en welke veiligheidsmaatregelen nemen ze in de Formule1? Hij beantwoorde het allemaal. NVRD en O&O Fonds GEO gaan om tafel om een datum voor volgend jaar vast te zetten. Enthousiasme is er alvast vanuit de deelnemers: meer dan tien meldden zich aan om mee te denken over het programma van volgend jaar. Zien we ook jouw medewerkers dan?