Vanuit Stichting OPEN hebben wij het signaal gekregen dat er de laatste tijd geregeld water in de aangeboden volle Intermediate Bulk Containers (IBC’s) met e-waste zit, die worden aangeleverd bij de regionale sorteercentra.

Het water in de IBC’s kan zorgen voor onnodig natte of gevaarlijke werkomstandigheden: medewerkers kunnen onder het water komen te zitten, de kans op uitglijden neemt toe en door het water kan er zowel schade ontstaan aan de apparaten als de kans op kortsluiting neemt toe.

Een milieustraat krijgt een lege container die volledig gevuld is met lege IBC’s. Vaak worden de eerste drie tot vijf IBC’s aan de rechterkant uit de container gehaald. Hierdoor kunnen bezoekers de container inlopen en hun apparaten in de IBC’s doen. De lege IBC’s staan dan buiten met de opening naar boven. Hierdoor komt er regen in.

We hechten groot belang aan veilige werkomstandigheden voor de medewerkers in onze branche en de kwaliteit van onze grondstoffen. Daarom de oproep aan alle leden om de beheerders van hun milieustraat te vragen de IBC’s een kwartslag te kantelen wanneer deze nog leeg zijn en buiten staan.