Het NVRD bestuur heeft Walter Brouwer, directeur Avri voorgedragen als nieuw bestuurslid. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 7 december is Walter Brouwer officieel benoemd als bestuurslid van de NVRD.

“Van afval naar grondstof; het klinkt zo simpel, maar er is echt een grote transitie nodig om dat voor elkaar te krijgen. De uitdaging waar onze branche voor staat, is om concreet handen en voeten te geven aan de circulaire transitie. Hoe we dat doen kan bijdragen aan het enthousiasmeren van andere om ook een steentje bij te dragen aan een duurzame leefomgeving en circulariteit. Het is mijn doel om mijn enthousiasme voor deze onderwerpen te gebruiken in mijn functie als nieuw bestuurslid van de NVRD,” aldus nieuw bestuurslid Walter Brouwer.

Walter Brouwer heeft grote ambities met Avri. Hij heeft actief met alle gemeenteraden een houtskoolschets voor de toekomst gemaakt. Het vertrouwen dat Avri daarmee heeft ontwikkeld, zet hij in om in de regio echt een trekkersrol te pakken op het gebied van circulaire economie. Een voorbeeld daarvan is Cirtex, een circulaire textiel samenwerking met regionale partners. Maar ook Watthub, een elektrische laadplek voor groot materieel op duurzame energie. Hij studeerde Planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Werkte bij de provincie Gelderland en bekleedde leidinggevende functies bij diverse gemeenten. In 2018 is hij begonnen als ad interim lid van het directie-/managementteam van de gemeenschappelijke regeling Avri. Met ingang van 1 januari 2022 is hij benoemd als directeur van Avri.