Achter de schermen van O&O Fonds Geo, TLN, Vereniging Afvalbedrijven en NVRD vinden de voorbereidingen plaats voor de Week van de AfvalHelden, die gepland is van 7 tot en met 13 maart. De week was dit voorjaar een groot succes. Veel deelnemers, veel publiciteit en vooral veel waardering voor onze collega’s die de duimpjestekeningen, online likes en meer in ontvangst mochten nemen.

We werken met de Week van de AfvalHelden aan een beter imago door een positieve profilering van de brede waaier aan beroepen die we in onze branche kennen. Belangrijk in een tijd dat het aantrekken van goed personeel lastig wordt. De website www.weekvandeafvalhelden.nl krijgt een update, waarbij de toolbox wordt uitgebreid met advertenties in huis-aan-huisbladen en social media banners. Verder wordt een inspiratiepagina ingericht met tips en ideeën, ook voor wie weinig tijd heeft en toch impactvolle activiteiten wil organiseren.

Organisaties die vorig jaar hebben meegedaan, hoeven zich niet aan te melden als ze weer mee willen doen. Organisaties die nog niet hebben meegedaan, maar dit jaar wel graag meedoen, kunnen zich – met organisatielogo – melden bij info@weekvandeafvalhelden.nl.

Van twee initiatieven waar we aan werken kunnen we nu al een tip van de sluier oplichten. De eerste is dat we een imagopeiling laten uitvoeren door onderzoeksbureau I&O. Een beperkte peiling, waarvan we de resultaten willen gebruiken voor de start van de week. Daarnaast wordt gewerkt aan een Vakdag voor chauffeurs en andere professionals in de uitvoering. Speciale aandacht op die dag gaat uit naar veiligheid(sbewustzijn). Deze Vakdag is gepland op woensdag 9 maart.

Meer informatie: www.weekvandeafvalhelden.nl