Veilig en gezond werken is in ieders belang, heeft altijd prioriteit en heeft continu aandacht nodig. Daar spant de afvalbranche zich iedere dag opnieuw voor in. Een van de initiatieven is Week van de Veiligheid.

De branche neemt haar verantwoordelijkheid en werkt aan bewustwording, vraagt aandacht voor gemaakte afspraken en spreekt aan op de consequenties van ongewenst gedrag. Diverse brancheverenigingen hebben de krachten gebundeld in de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche. Dit collectief organiseert sinds 2018 ieder jaar in de eerste (volle) week van juni de Week van de Veiligheid. Veel organisaties verspreid over het land vragen in die week extra aandacht voor veiligheid en gezondheid. Dit doen ze door het organiseren van uiteenlopende activiteiten.

De zevende editie van de Week van de Veiligheid vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 7 juni. De StAA zelf organiseert tijdens de week een webinar over de Arbocatalogus Afvalbranche. Tijdens het webinar wordt op een eenvoudige manier uitleg gegeven over wat de Arbocatalogus Afvalbranche is, hoe deze tot stand is gekomen en op welke manier binnen de catalogus gezocht kan worden naar voor jou relevante informatie. Ook is er tijd om te oefenen met de arbocatalogus en kunnen vragen worden gesteld aan arbospecialisten.

Het webinar vindt plaats op dinsdag 4 juni 2024 om 10.00 uur. Aanmelden voor het webinar doe je eenvoudig hier.