Circulus is per 1 januari 2025 de nieuwe afvalinzamelaar voor de gemeenten Westervoort en Duiven. Circulus verzorgt voor 9 gemeenten (Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen) al de afvalinzameling. Met de toetreding van de gemeenten Duiven en Westervoort gaat Circulus de afvalinzameling verzorgen voor 11 gemeenten in Oost-Nederland.

In april van dit jaar stemden de gemeenteraden van beide gemeenten al in met de toetreding. De aandeelhouders van Circulus hebben nu ook unaniem ingestemd met de toetreding van Westervoort en Duiven.

Wij zijn in Duiven heel blij met de toetreding tot Circulus. Ik kijk uit naar de duurzame manier van werken. Zoals het stimuleren van de circulariteit en ander gewenst gedrag wat betreft afvalscheiding en hergebruik van onze grondstoffen.

Joyce Zwaga-Komen - Wethouder Duiven

Dat de aandeelhouders van Circulus unaniem hebben ingestemd met de toetreding van Westervoort is een mooie ontwikkeling voor onze gemeente. Samen met Circulus gaan we werken aan onze ambities en doelen op het gebied van afval- en grondstoffen.

Laura Kaper - Wethouder Westervoort

Wij zijn trots dat we Duiven en Westervoort mogen verwelkomen. We gaan de gemeenten en haar inwoners ontzorgen en een toekomstgericht afvalbeheer neerzeten dat rekening houdt met het milieu en de leefbaarheid van de regio.

Lisette Bosch - Directeur Circulus

Naast de afvalinzameling is Circulus voor veel gemeenten ook een partner in het sociaal domein en de buitenruimte.