NVRD-leden publiceren marktconsultatie circulaire afvalbakken

Afgelopen maandag is op TenderNed een schriftelijke marktconsultatie voor circulaire afvalbakken gepubliceerd. Gemeente Krimpen aan den IJssel, Cyclus, Gemeente Utrecht, Gemeente Amsterdam, Dar en Meerlanden vragen hiermee aan producenten, leveranciers en andere partijen wat er momenteel mogelijk is op het gebied van circulaire afvalbakken.

images

De werkgroep ‘circulaire afvalbakken’ is onderdeel van het programma ‘Wij maken werk van circulair’. Met dit initiatief laat de NVRD samen met partijen in het afvalbeheer en beheer openbare ruimte zien gezamenlijk een belangrijke stap richting de circulaire economie te willen zetten; niet langer alleen als laatste stap in de keten, maar ook als initiatiefnemers voor de toepassing van circulaire producten.

Deze marktconsultatie is een eerste stap voor de werkgroep om enerzijds te ontdekken waar de markt al toe in staat is en anderzijds deze markt uit te dagen om met circulaire oplossingen te komen. De uitkomsten van deze marktconsultatie zullen bepalen hoe het vervolgtraject eruit gaat zien.

De marktconsultatie staat open tot 19 november is te vinden via deze link.