Programma allereerste Nationale Vakdag bijna rond

Op 22 mei organiseren NVRD en O&O fonds GEO de allereerste Nationale Vakdag. Met als thema: Pak je kansen! Speciaal voor de uitvoerende medewerkers uit de sector. Locatie DUS, centraal gelegen in Utrecht, is het toneel voor een dag met workshops, innovatie en discussie.

DUS - De zakelijke speelplaats

Op de Vakdag krijgt ‘duurzame inzetbaarheid’ handen en voeten. Want waarom is het nou belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen? En hoe kom erachter hoe je jouw kwaliteiten het beste inzet? Met medewerkers uit de afval- en reinigingsbranche gaan we aan de slag met deze vragen.

Wouter Koenderman, directeur ACV, kijkt in ieder geval al uit naar de Vakdag: “ik vind het belangrijk mijn medewerkers te laten zien wat het vak betekent. Daar hoort ook bij dat ze buiten de deuren van ACV kijken, om te zien wat er allemaal verandert in de wereld. Ik ga daarvoor naar het NVRD Jaarcongres, mijn medewerkers naar de Vakdag. Zo blijven we allemaal op de hoogte en zijn we blijvend goed inzetbaar voor onze organisatie.”

We beginnen de dag plenair met een opening door Olaf Prinsen. Hierop volgt een paneldiscussie, waarbij de zaal actief deelneemt. Na een korte pauze volgt iedere aanwezige twee workshops. Zo kan men deelnemen aan ‘Spreken als Cruijff!’, of meer leren over talenten in ‘Talentwheel - the game’. Na de workshops kan iedereen genieten van een heerlijke en gevarieerde lunch. Gedurende de lunch is het ook mogelijk nieuwe voertuigen te bekijken.

Na de lunch laten we zien dat ontwikkeling niet gaat om reuzenstappen: ook kleine stappen tellen mee. Collega’s delen hoe zij die de (eerste) stappen in hun ontwikkeltraject gezet hebben. We sluiten de dag af met een alcoholvrije bierproeverij. Mee naar huis gaan een goodie bag én meer kennis over de ontwikkelingen in de sector en kansen om jezelf te ontwikkelen zonder dat dat betekent dat je wil vertrekken. Met als doel dat medewerkers nadenken over wat ze willen én kunnen, zodat ze langer en beter inzetbaar zijn voor de organisatie.

Aanmelden voor de Vakdag kan via: https://pakjekansen.nu/  Hier vind je ook alle informatie over de subsidie op de inschrijfprijs. En wil je alvast verhalen horen van medewerkers die al stappen hebben gezet? Bekijk dan het YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC8juXf8snY6DceVefDhopWw