Wij zijn een informeel netwerk van jonge medewerkers in de afval- en reinigingsbranche met een passie voor circulariteit. Samen vormen we een platform voor kennisuitwisseling, samenwerking en bovenal rebelse ideeën.

Onderzoek laat zien dat door een tekort aan kritische geluiden groepsdenken kan ontstaan, waardoor de status quo niet veranderd. En dat terwijl de maatschappelijke uitdagingen van vandaag meer dan ooit om verandering schreeuwen. En wie kan die verandering beter aanjagen dan wij als jonge professionals? Wij zijn van mening dat bestuurders, CEO’s en politici onze stem nodig hebben om samen een toekomstbestendige koers te varen!

It's not rebels that make trouble, but trouble that makes rebels.

Onze ambities

De afvalbranche overbodig maken! Oftewel, hoe zorgen we ervoor dat er in de toekomst zo min mogelijk producten worden weggegooid en dat hetgeen dat weggegooid wordt op een zo hoogwaardig mogelijke manier wordt hergebruikt? Want afval is geen afval, maar een grondstof.

Op onze bijeenkomsten passeren vele onderwerpen de revue, zoals afvalpreventie, kwaliteitsverbetering en innovatieve inzamel- en verwerkingssystemen. Ook hebben we oog voor de sociale kant van onze branche, denk aan vitale inzetbaarheid, diversiteit en inclusiviteit. En onze branche mag best een beetje minder grijs, dus hoe trekken we als branche nóg meer jonge professionals aan?

Maak kennis met ons bestuur

 • Voorzitter

  Laura Heese-Smit

  HVC

  Strategisch adviseur

 • Bestuurslid

  Michiel van Wickeren

  Modulo Milieustraten

  Adviseur Circulairiteit

 • Bestuurslid

  Emma Raijmakers

  Cyclus

  Productontwikkelaar

 • Bestuurslid

  Axel Roozen

  Gemeente Utrecht, Stadsbedrijven

  Senior Beleidsadviseur

 • Bestuurslid

  Emilie Bevers

  Gemeente Hollands Kroon

  Beleidsadviseur Circulaire Economie en Klimaatadaptatie

Wat we doen

Wij verbinden onze ruim 100 jonge leden met elkaar om zo van elkaar te leren en onze krachten te bundelen. Net als bij de NVRD staan de leden centraal en anticiperen we op hun behoefte. Dit doen we aan de hand van vier pijlers:
 1. Groei van het netwerk: Nieuwkomers in de branche kunnen zich op een eenvoudige en laagdrempelige manier aansluiten bij het Young NVRD netwerk en weten wat ze hieruit kunnen halen.
 2. Minimaal vier bijeenkomsten per jaar: Fysieke en zeer afwisselende bijeenkomsten met als doel om elkaar te ontmoeten, inspireren en te netwerken. Bij sommige activiteiten gaan we meer in op een specifiek vraagstuk of onderwerp, om de inhoudelijke kennis van Young NVRD’ers verder te vergroten.
 3. Interactief platform: Met Young NVRD willen we een toegankelijk en interactief platform bieden waar Young NVRD’ers elkaar eenvoudig weten te vinden en elkaar kunnen helpen met vraagstukken. Op het moment doen we dit aan de hand van onze LinkedIn en WhatsApp groepen.
 4. Het Young NVRD geluid: Samen geven we het Young NVRD netwerk een stem en een zichtbare plek in de branche, waaronder op de ledenvergaderingen van de NVRD en bij landelijke congressen.

Kosteloos lid worden?

Ben jij 35 jaar of jonger en werkzaam bij een NVRD-lid? Sluit je dan kosteloos bij ons aan!

Toegang tot onze LinkedIn groep

Toegang tot onze bijeenkomsten

Korting op landelijke congressen

Aanmelden

Tijdens onze bijeenkomsten bezoeken we interessante locaties, delen we kennis en ervaring met elkaar en bedenken we rebelse ideeën. Meld je aan en ervaar zelf hoe leuk het is!

Aankomende Young NVRD events

 • YoungNVRD

Young NVRD op bezoek in Leeuwarden

05 Jun

Voorgaande events

 • FuckUp Night Young NVRD

 • Young Renewi meets Young NVRD

 • Bijeenkomst Young NVRD spetterend succes

 • Young NVRD op bezoek bij HVC

 • Young NVRD jaarafsluiting 2022

 • Young NVRD bezoekt circulair Almere

 • Young NVRD steekt handen uit de mouwen

 • Eerste Young NVRD Denktank groot succes!